***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Втори ден блокаж в парламента. Орбан продължава да работи в полза на Путин в ЕС


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 декември   

 

Попитан за думите на съветския президент Владимир Путин, че след руско-турските войни цялото черноморско крайбрежие е станало съветско, министър председателят уточни: 

„ Ако се върнем няколко години обратно, ще видите поредност от изявления, които издават имперски упоритости. 

Тези имперски упоритости включват много от сегашните страни, в това число част от страните от Европейския съюз. Така че, в прочут смисъл, нищо ново, само че въпреки това би трябвало да внимаваме с тези изявления, тъй като преди този момент те изглеждаха като изявления, само че по-късно някои от тях се трансфораха в проект за деяние. 

Трябва да внимаваме за идващите дейности на Русия и да бъдем готови за тях. От много време много хора споделяме, че би трябвало да се внимава в това отношение. Надявам се и българското общество най-накрая да стартира да чува, че има потребност от внимание в тази посока ".

***

Междувременно, идващите дейности на Русия…

Когато му изясняват, че има процедура, той декларира:

„ Няма да мина по вашата скапана процедура. Обадете се на някой, който да слезе. Тук има закони, а по-късно са вашите вътрешни правила и ред. Обадете се някой да слезе незабавно, тъй като ще влезем ние и ще стане неприятно. Другия път ще дойдем 500 души и ще изпотрошим всичко тук “.

***

„ Жална им майка, като ги докопаме “.

Иначе наскърбяват на „ фашисти “…

***

Хайде в този момент да забележим дали някой ще успее да види връзката сред горната вест и тази – децата гледат принуждение и имитират принуждение. Щом депутатите показват, че с принуждение се вземат решение проблемите, какво да чакаме от децата?

***

***

Народното събрание не събра кворум за начало на пленарното съвещание. В зала се записаха 65 народни представители.

И вторият опит Народно събрание да започва работа се оказа несполучлив. Този път регистрирани бяха 68 народни представители.

***

„ Това, което виждате е, че отиваме на комисия по тематиката Шенген. За самото Народно заседание (НС) разбрахме, че от " Възраждане " отново бяха подготвили циркове. Това съобщи съпредседателят на

" Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков във връзка проваленото съвещание на Народното събрание.

Той добави, че изискването, което са сложили за започване работа на Народно събрание е да се спре демонтажът на Паметникът на руската войска.

„ Ние такива условия не одобряваме, тъй като сме в Народно събрание и имаме законодателна активност. Понеделник и вторник ще работим и се надявам, че до тогава политическите им фанфари ще спрат и ще можем другата седмица да си свършим работата. Комисиите не престават “, разясни съпредседателят на Политическа партия.

***

Украйна, както беше планувано, получи втора система за противовъздушна защита „ Пейтриът “ от Германия, с цел да помогне за отблъскването на увеличаващите се съветски ракетни и безпилотни офанзиви против Киев и други градове, съобщи ДПА.

***

Нищо изненадващо и тук – Путин има другари и в Европейски Съюз. 

***

Унгарският министър председател Виктор Орбан през днешния ден отбрани решението си да наложи несъгласие на пакета от помощи на Европейски Съюз за Украйна в размер на 50 милиарда евро и съобщи, че към момента може да спре присъединението на тази страна към блока, откакто тя получи през вчерашния ден зелена светлина да стартира договаряния за участие, съобщи Ройтерс.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР